Czyścimy zabrudzenia powstające podczas produkcji żywności z zachowaniem warunków higienicznych poprzez dezynfekcję powierzchni.
W zakładach produkcyjnych branży spożywczej niezwykle istotne jest zachowanie wysokich standardów higienicznych i sanitarnych. Podczas czyszczenia powierzchni mających styczność z żywnością również należy przestrzegać przepisów z tym związanych.
W procesach produkcyjnych branży spożywczej mamy do czynienia z różnego rodzaju zabrudzeniami. Najczęściej są to tłuste, lepkie, oleiste, mokre lub suche zabrudzenia okołoprodukcyjne. Tak naprawdę każdy rodzaj produktu spożywczego charakteryzuje się swoimi własnymi rodzajami odpadów. Odpady takie muszą być regularnie usuwane ze wszystkich powierzchni.
Najczęściej czyszczone są linie produkcyjne, ale trzeba pamiętać, że zabrudzenia w formie oparów osadzają się na wyższych partiach hal np. ścianach, sufitach, konstrukcji i innych elementach wyposażenia. Aby utrzymać czystość w zakładzie i nie dopuścić do skażenia produktu, należy systematycznie czyścić i dezynfekować również te miejsca.
Co oferujemy w ramach usługi specjalistycznego czyszczenia hal produkcyjnych w zakładach spożywczych?
i dezynfekcja maszyn i linii produkcyjnych
ścian
Dzięki doświadczeniu, które zdobyliśmy podczas realizacji w zróżnicowanych produkcyjnie zakładach spożywczych, zapewniamy właściwy dobór technologii usuwania zabrudzeń specyficznych dla branży. Potwierdzeniem jakości naszej pracy są powracający klienci.
Dlaczego Kwadra System?
Ponad 20 lat doświadczenia
Ponad 20 lat czyścimy zakłady produkcyjne i magazynowe z branży spożywczej. Naszymi klientami są cukrownie, mleczarnie, zakłady produkujące suplementy diety czy żywność specjalnego przeznaczenia.
Doświadczenie nabyte w różnego rodzaju zakładach dało nam wiedzę o rodzaju wytwarzanych zabrudzeń oraz pozwoliło nam wypracować technologię ich usuwania. Poznaliśmy problemy, z jakimi borykają się nasi klienci, co wpłynęło na opracowanie wysokich standardów zarówno w ramach samej usługi, jak i obsługi. Doceniają to klienci współpracujący z nami od wielu lat.
Za przebieg prac odpowiedzialny jest brygadzista oraz kierownik koordynacji zleceń. Po zakończonej realizacji każdego zlecenia przekazujemy protokół odbioru prac. Dokument potwierdza termin, zakres i rodzaj wykonanych usług. Dla klienta jest potwierdzeniem kompleksowego wyczyszczenia zakładu.
Nasi wybrani klienci
Wysokie standardy BHP
Wyszkolony zespół
Wyszkolony zespół jest naszym motorem. Stawiamy na nieprzerwany rozwój i podnoszenie kwalifikacji. Wszyscy nasi pracownicy mają wymagane kursy, szkolenia i uprawnienia, w tym do pracy na wysokości oraz obsługi podestów ruchomych przejezdnych, wydane przez UDT.
Nadzór i kontrola przebiegu zleceń jest kolejnym istotnym ogniwem, dlatego każda realizacja odbywa się pod czujnym okiem brygadzisty oraz koordynatora – opiekuna klienta.
Własny, sprawdzony sprzęt
Korzystamy z najnowszych rozwiązań każdorazowo dostosowując sprzęt do potrzeb i oczekiwań klienta. Prace na wysokości wykonujemy najczęściej z podestów samojezdnych, co pozwala na dokładne wyczyszczenie trudno dostępnych miejsc bez wstrzymywania produkcji. Ściany oraz przeszklenia myjemy za pomocą kijów teleskopowych wodą demineralizowaną, dzięki czemu woda nie pozostawia smug i zacieków. W zakładach przemysłu spożywczego do czyszczenia wykorzystujemy środki renomowanej marki Diversey, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne.
Pracujemy wyłącznie na atestowanym i na bieżąco serwisowanym sprzęcie najlepszych producentów. Różnorodne i sprawdzone zaplecze sprzętowe sprawia, że możemy podjąć się realizacji nawet najtrudniejszych zadań.
Najwyższa jakość usług potwierdzona certyfikatami
W trosce o jak najwyższą jakość usług w zakresie czyszczenia zakładów przemysłowych wdrożyliśmy certyfikację systemów jakości:
- Certyfikat Systemu jakości ISO 9001:2015
- Certyfikat Systemu HACCP
- Certyfikat CNBOP-PIB – dedykowany dla stref zagrożenia wybuchem przez mieszaniny pyłowo-powietrzne.
Napisz do nas
Skontaktuj się z nami
Skontaktuj się z naszym specjalistą, aby dowiedzieć się
więcej lub skorzystać z oferty